Veraplus : zwave KO

I have a vera plus and for a few days the zwave modules have not been seen. 9 out of 10 zwave requests do not lead to the module.
rfx module has not problem.
If I try to integrate an existing module, the vera can see that the node already exists. I withdraw it: ok. I include it again: ok. I test by throwing on / off: node “non-existent” …
I reset the veraplus then restore an old backup: still the same problem.
I tried to contact vera support but I think the company has gone bankrupt :frowning:

here some logs:

01 06/16/21 9:37:59.591 ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 failed and backup nonce is -65 <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:37:59.591 XXX-ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 len=12/32 m_iFrameID 6721 good -65 command class 0x55 command 0x86 status 0x0 int nonce 0x46 0x88 0x37 0x22 0x19 0x81 0x23 0x84 (F#7"####) ext nonce 0x7a 0x43 0x8a 0xc0 0x34 0xc5 0xd1 0xb5 (zC##4###) temp key 0 auth key 0xc4 0x4f 0x45 0xa0 0x8c 0xd0 0x46 0x36 0x66 0x29 0x56 0x48 0x74 0x43 0xc5 0x39 (#OE###F6f)VHtC#9) mac 0x1f 0xf9 0xfd 0x43 0x7e 0x3e 0xa7 0x88 0x6e 0xd1 0x6f 0x60 0xaa 0xbb 0x8 0xd4 (###C~>##n#o####) data 0x7a 0x43 0x8a 0xc0 0x34 0xc5 0xd1 0xb5 0x4e 0x55 0x86 0xc7 0x91 0x4c 0x2c 0x58 0xdc 0xd3 0x37 0xd6 0x8a 0x2d 0x2e 0x46 0x60 0x91 0xbf 0x68 0x5e 0x79 0x1b 0x77 (zC##4###NU###L,X##7##-.F##h^y#w) <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:37:59.763 ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 failed and backup nonce is 46 <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:37:59.763 XXX-ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 len=12/32 m_iFrameID 6728 good 46 command class 0x91 command 0x93 status 0x0 int nonce 0x97 0xe0 0xf3 0x4e 0x52 0x80 0xa7 0xc0 (###NR###) ext nonce 0xfb 0xae 0x6f 0x39 0x6e 0x3c 0x5 0xfd (##o9n<##) temp key 0 auth key 0xc4 0x4f 0x45 0xa0 0x8c 0xd0 0x46 0x36 0x66 0x29 0x56 0x48 0x74 0x43 0xc5 0x39 (#OE###F6f)VHtC#9) mac 0x9b 0xaf 0x17 0xaa 0xe3 0xfc 0x3f 0x66 0xe 0x10 0xe7 0xc2 0x7d 0x2c 0x8e 0xe2 (######?f####},##) data 0xfb 0xae 0x6f 0x39 0x6e 0x3c 0x5 0xfd 0xcd 0x91 0x93 0x31 0xc 0x82 0x69 0x13 0xdd 0xae 0xad 0x49 0x22 0xa2 0x78 0x97 0x6d 0xe7 0x1e 0xc5 0x23 0xe2 0x95 0x97 (##o9n<#####1##i####I"#x#m#######) <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:37:59.930 ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 failed and backup nonce is -27 <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:37:59.931 XXX-ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 len=8/28 m_iFrameID 6735 good -27 command class 0xae command 0xd2 status 0x0 int nonce 0x65 0x56 0x27 0xcc 0x8f 0x24 0x88 0x8c (eV’##$##) ext nonce 0xf7 0xd3 0x6d 0x2d 0x8e 0x36 0x2f 0xe3 (##m-#6/#) temp key 0 auth key 0xc4 0x4f 0x45 0xa0 0x8c 0xd0 0x46 0x36 0x66 0x29 0x56 0x48 0x74 0x43 0xc5 0x39 (#OE###F6f)VHtC#9) mac 0x88 0xd 0xed 0x6c 0xcf 0x99 0xb4 0xe4 0xa8 0x99 0x2f 0x36 0x3d 0xa1 0xa7 0xde (#\r#l######/6=###) data 0xf7 0xd3 0x6d 0x2d 0x8e 0x36 0x2f 0xe3 0xaa 0xae 0xd2 0x72 0x51 0x57 0x60 0x7f 0x18 0xb6 0x40 0x65 0xa3 0xec 0x1b 0x5e 0xaf 0xc1 0x2a 0x2a (##m-#6/####rQW`###@e###^##**) <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:38:00.114 ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 failed and backup nonce is -16 <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:38:00.115 XXX-ZWaveNode::DecryptMessage node 95 dev 88092 len=8/28 m_iFrameID 6742 good -16 command class 0x5c command 0xa8 status 0x0 int nonce 0x1c 0xa0 0xa8 0x51 0xda 0x5d 0xfd 0x22 (###Q#]#") ext nonce 0x18 0x12 0x6a 0x56 0x57 0xf0 0x1d 0x97 (##jVW###) temp key 0 auth key 0xc4 0x4f 0x45 0xa0 0x8c 0xd0 0x46 0x36 0x66 0x29 0x56 0x48 0x74 0x43 0xc5 0x39 (#OE###F6f)VHtC#9) mac 0xd4 0xd7 0xec 0x4b 0x8c 0x40 0x63 0x3c 0xe8 0x22 0x70 0x59 0xc2 0xe4 0xaf 0x13 (###K#@c<#"pY####) data 0x18 0x12 0x6a 0x56 0x57 0xf0 0x1d 0x97 0xde 0x5c 0xa8 0xc3 0x92 0x41 0x5c 0x72 0x11 0xe8 0x1c 0x1c 0xe4 0x86 0x21 0x9c 0x8c 0x8f 0xa1 0x88 (##jVW#######A\r######!#####) <0x76eaa520>
02 06/16/21 9:38:00.562 ZWaveSerial::GetFrame 0x768a9d00 timed out now 0 m_listGetFramePending 0 <0x768aa520>
02 06/16/21 9:38:00.563 ZWaveJobHandler::SendDataAbort got m_iFrameID 0 <0x768aa520>
01 06/16/21 9:38:00.563 ZWJob_PollNode::Run job job#521 :pollnode #54 dev:164 (0x1cd8060) N:54 P:100 S:1 Id: 521 ZW_Send_Data to node 54 failed 1 req 0x1cebbc0/1 abort m_iFrameID 0 <0x768aa520>
01 06/16/21 9:38:00.563 ZWJob_PollNode::Run job job#521 :pollnode #54 dev:164 (0x1cd8060) N:54 P:100 S:1 Id: 521 node 54, NO REPLY FROM NODE <0x768aa520>

01 06/16/21 9:38:10.044 ZWJob_SendData::ReceivedFrame job job#522 :ON node 42 dev:88129 (0x1cc8030) N:42 P:70 S:5 Id: 522 to node 42 command 0x25/0x01 failed 5/5 or Quit 0 <0x76eaa520>
01 06/16/21 9:38:10.044 ZWJob_SendData::JobFailed job#522 :ON node 42 dev:88129 (0x1cc8030) N:42 P:70 S:5 Id: 522 Priority 70 <0x76eaa520>

I have a 60th of modules and a lot of scenarios, and nothing works anymore.
If no solution is possible, there are migration tools to switch from vera to another box from a backup (so as not to have to rewrite all the scenarios and scripts)?
Thank you for your help, it is a big real problem :frowning:

hello

can you help please ?

Hello, @pascalbout

We are sorry for not getting back to you on time. I have found your support ticket and we’re emailing you right now.

Thank you for your patience.

Best Home Automation shopping experience. Shop at getvera!

© 2021 Ezlo Innovation, All Rights Reserved. Terms of Use | Privacy Policy | Forum Rules